Pasta med chili- och citronpesto, sojabönor och avokado
En grön och smakrik pastarätt som mättar väldigt bra! Receptet är inspirerat från "En väldigt grön pasta" från tidningen Buffé, nr 12, 2014.
4 port
400 g spaghetti
250 g frysta sojabönor
1 dl kapris
3 mogna avokador, skalade, urkärnade och tärnade
2 vitlöksklyftor, pressad
2 gröna chili, grovhackade
60 g pinjenötter
Bladen från 1 kruka basilika
Bladen från 1 kruka persilja
Finrivet skal och saft av 1/2 citron
1 dl olivolja
75 g parmesan, grovriven
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner de frysta sojabönorna i pastavattnet innan det hälls av så att de tinar. Gör peston genom att köra vitlök, chili, pinjenötter, basilika, persilja, skal och saft av citron, olivolja och parmesan i en matberedare till en finkornig massa. Blanda spaghetti, pesto, kapris och avokado. Servera!
gott:)
mumms