Indisk linsgryta med gröna bönor och morötter
En god och kryddig linsgryta med indiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013).
5 port
3 dl gröna linser
1 gul lök, hackad
2 morötter, tunt skivade
350 g gröna bönor
1 msk tomatpuré
2 msk finriven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk kumminfrön
1,3 l vatten
2 tsk örtsalt
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
2 krm cayennepeppar
Olja till stekning
Hetta upp olja i en gryta. Stek kumminfrönen i ca en minut. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut. Tillsätt linser, vatten och alla kryddor och låt koka i 15 min. Tillsätt morötterna och låt puttra i 10 min till. Tillsätt därefter de gröna bönorna och låt puttra i ytterligare 5 min. Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris.
Mums!