Ärtbiffar med rostade rotfrukter och senapsgräddfil
De här biffarna har mer eller mindre samma ingredienser som ärtsoppa, så man skulle kunna säga att det är ärtsoppa i bifformat! De är väldigt goda i alla fall och passar väldigt bra ihop med rostade rotfrukter och en gräddfilsklick med senap i. Receptet är nästan kopierat rakt av från Buffés recept från nr 10, 2014 (med bara några små förbättringar).

4 port
Ärtbiffar
250 g torkade gula ärtor
1/2 gul lök, grovt hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 dl finhackad persilja
0,5 msk bakpulver
0,75 dl Maizena
1 tsk örtsalt
1 tsk svartpeppar
1 msk dijonsenap
1 tsk timjan
1 tsk mejram
Olja till stekning
Blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Kör alla ingredienser (utom oljan) i en matberedare till en grovkorning massa. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna några min på varje sida tills de fått fin färg.
Rostade rotfrukter
500 g rödbetor, skalade och skurna i stavar
1 kålrot, skalad och skuren i stavar
3 palsternackor, skurna i stavar
Olivolja, salt och peppar efter behag
Blanda alla ingredienser utom palsternackorna på en plåt och grilla i ugnen i 200 grader i 20 min. Blanda därefter ner även palsternackorna och grilla i ytterligare 20-25 min tills alla rotfrukter blivit mjuka.
Senapsgräddfil
3 dl gräddfil
1,5 msk dijonsenap
2 msk hackad persilja
1 krm örtsalt
1 krm svartpeppar
Blanda alla ingredienser i en skål.