Vegetarisk Hawaiiansk Sloppy Joe’s
Här kommer en vegetarisk Hawaii-variant av Sloppy Joe burgare. En riktigt färsk och god ananas lyfter verkligen smaken på den här rätten! (Receptet är inspirerat från http://www.chooseveg.com/sloppyjoes)

6 port
3 dl torkade gröna linser
1 gul lök
2 paprikor
250 g champinjoner
1 ananas
2 vitlöksklyftor, pressade
500 g passerade tomater
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk chilipeppar
1 krm cayennepeppar
Olja till stekning
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen (förkorta gärna koktiden med ca 5 min för lite godare al dente linser). Hacka löken och paprikan. Skiva champinjonerna. Skala ananasen och skär den i tärningar. Hetta upp en gryta och stek svampen utan stekfett till vattnet puttrat bort. Tillsätt olja och lök och stek i ca 2 min. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare en halvminut. Rör ner passerade tomater, paprika, ananas, kokta linser och kryddorna. Låt koka upp. Servera grytan i hamburgerbröd eller ät den bara som den är.