Tortillabrödsrullar med rårivna rödbetor och hummus
Råarivna rödbetor är väldigt gott och krispigt! Kombinationen med hummus är spännande! Jag åt några liknande rullar på flygplatsen i Paris nyligen och jag tyckte att de var så goda att jag försökte återskapa receptet när jag kom hem. Jag skulle säga att de blev lika goda som jag mindes dem! (På bilden nedan är det pitabröd, jag upptäckte dock senare att det blir godast med tortillabröd, även om vilket sorts tunt bröd som helst funkar bra!)

6 port
300 g råa rödbetor
0,5 dl sesamfrön
1/2 kruka koriander
2 msk olivolja
Dubbel sats hummus, enligt recept under ”Melon- och kronärtskockssallad med hummus” från maj 2012
6 st tortillabröd
Skala rödbetorna och grovriv dem (gärna med en matberedare som ger långa och smala bitar). Plocka bladen från koriandern. Blanda rivna rödbetor, sesamfrön, koriander och olivolja i en skål. Gör hummusen enligt recept tidigare i bloggen. Lägg en sträng med hummus över ett tortillabröd. Fördela rödbetsblandningen ovanpå och rulla ihop. Ät med händerna eller kniv och gaffel på en tallrik!