Spaghetti med röd solrosfröpesto, oliver och svarta bönor
Pesto i alla dess former är ju så gott! Här kommer röd variant med solrosfrön vilken är väldigt god. Oliverna tillför även en god smak och bönerna gör rätten lite matigare.

6 port
400 g spaghetti
460 g kokta svarta bönor (avrunnen vikt)
130 g blandade oliver
150 g soltorkade tomater
2 dl solrosfrön
2 krukor basilika
2 dl olja (använd gärna oljan som de soltorkade tomaterna ligger i och komplettera med olivolja så det blir 2 dl)
75 g parmesan
2 vitlöksklyftor
Olja till stekning
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Halvera oliverna. Stek solrosfrönen i lite olja tills de börjar bli gyllenbruna. Grovriv parmesanen. Klipp av basilikastjälkarna och kör dem i en mixer tillsammans med soltorkade tomater, solrosfrön, parmesan, vitlök och olja. Blanda spaghettin med den röda peston samt oliver och bönor.
Jättegott! :)