Malaysisk Laksa curry

 

Det här är en vegetarisk variant av den Malaysiska currygrytan Laksa. Den innehåller många goda grönsaker och såsen blir väldigt mustig med goda smaker av citrongräs, ingefära, chili och lime.

 

 

5-6 port

225 g tofu

2 gula lökar

500 g champinjoner

150 g färska haricot verts

125 g färsk minimajs

200 g äggnudlar

800 g kokosmjölk

2 msk finhackad ingefära

1 stjälk citrongräs

2 vitlöksklyftor, pressade

2 röda chili

2 tsk torkade krossade limeblad

1 msk curry

1 msk gurkmeja

2 msk soja

2 msk limesaft

25 g smör

Olja till stekning

 

Hacka löken och chilin, tärna tofun, skiva champinjonerna och citrongräset och dela haricot verts och minimajs i mindre bitar. Hetta upp en gryta utan stekfett. Lägg i champinjonerna i grytan och stek tills vattnet från svampen puttrat bort. Tillsätt smöret och stek svampen ytterligare ett par minuter. Ta upp champinjonerna ur grytan. Häll i olja i grytan och stek tofun gyllenbrun i ca 10 min. Ta upp tofun ur grytan. Lägg i löken och stek i ca 1 min. Tillsätt haricot verts, minimajs, chili, vitlök och citrongräs och stek ytterligare ett par minuter. Lägg i champinjonerna och tofun och häll på kokosmjölken. Bryt nudlarna i mindre bitar och rör ner i grytan. Tillsätt curry, gurkmeja, limeblad, soja och limesaft och låt puttra i några minuter tills nudlarna mjuknat. Servera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0