Kål- och pekannötswok med tofu och vallmo
Här är ytterligare en rätt med en väldigt god kombination av smaker och konsistenser, nötighet från nötterna, krispighet från vitkålen, syrlighet från citronsaften och en fin balans av kryddsättning med senap, soja, vallmo och peppar.

4-5 port
900 g vitkål
270 g tofu
140 g pekannötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk citronsaft
2 tsk dijonsenap
1 msk soja
2 tsk vallmofrön
0,5 tsk svartpeppar
Olja till stekning
Strimla vitkålen, skiva löken och tärna tofun. Hetta upp olja i en wokpanna och stek tofun tills den fått en fin stekyta, ca 10 min. Ta upp tofun ur pannan. Lägg i nötterna och stek i tills de börjar bli mörkbruna, ca 5 min. Ta upp nötterna ur pannan. Lägg i löken och stek i ett par minuter. Tillsätt vitlöken och låt den steka med i ca en halvminut. Lägg i vitkålen i pannan och stek i ytterligare ett par minuter. Dra pannan från plattan och rör ner tofun nötterna, citronsaft, senap, soja, vallmofrön och svartpeppar. Servera!
Ser smarrigt och enkelt ut, kanske nåt jag ska prova =) Vilken sorts tofu köper du?!