Pastasås med ädelost, champinjoner och tofu
Jag har försökt laga mer mat utan ost i på sistone, eftersom att jag märkt att jag har väldigt många recept med just ost i här på bloggen. Men när det blir såhär gott går det ju bara inte hålla sig borta...

4 port
250 g tofu
250 g färska champinjoner
100 g ädelost, min favorit: Kvibilles Gräddädel
4 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk örtsalt
30 g gräslök
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
25 g smör
Olja till stekning
Skiva champinjonerna i ca halvcentimeter tjocka skivor och tärna tofun. Hetta upp en torr gryta och lägg i svampen. Låt vattnet puttra bort. Tillsätt sedan smör och stek svampen i någa min. Ta upp den ur grytan. Häll i olja och stek tofun i ca 10 min tills den fått en fin stekyta. Låt vitlöken steka med den den sista halvminuten. Tillsätt därefter svampen, creme fraiche, vatten, salt och peppar. Låt såsen puttra några min. Hacka gräslöken och rör till sist i den och osten och låt osten smälta. Servera såsen tillsamman med nykokt pasta!