Chili- och vitlökssmakande linssallad med broccoli och mozzarella

 

Det här är en väldigt smakfull sallad med balanserade smaker av syrlig kapris, het chili och kryddighet från vitlök, koriander och peppar. Knaprig broccoli och mild mozzarella bidrar även till kalaset för munnen!

 

 

4 port

2,5 dl torkade gröna linser

500 g färsk broccoli

200 g mozzarella

70 g kapris

4 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 kruka koriander

0,5 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

Olja till stekning

 

Skölj linserna och koka dem i dubbel mängd vatten i ca 35 min. Dela broccolin i mindre buketter. Skiva vitlöksklyftorna och hacka chilin, gärna inklusive kärnhus. Dela eller tärna mozzarellan i mindre bitar. Plocka bort bladen från koriandern. Hetta upp olja i en panna och stek broccolin i 2 min. Lägg i vitlök och chili och stek ytterligare 1 min. Blanda till slut alla ingredienser i en skål.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0