Chili- och vitlökssmakande linssallad med broccoli och mozzarella
Det här är en väldigt smakfull sallad med balanserade smaker av syrlig kapris, het chili och kryddighet från vitlök, koriander och peppar. Knaprig broccoli och mild mozzarella bidrar även till kalaset för munnen!

4 port
2,5 dl torkade gröna linser
500 g färsk broccoli
200 g mozzarella
70 g kapris
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 kruka koriander
0,5 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
Olja till stekning
Skölj linserna och koka dem i dubbel mängd vatten i ca 35 min. Dela broccolin i mindre buketter. Skiva vitlöksklyftorna och hacka chilin, gärna inklusive kärnhus. Dela eller tärna mozzarellan i mindre bitar. Plocka bort bladen från koriandern. Hetta upp olja i en panna och stek broccolin i 2 min. Lägg i vitlök och chili och stek ytterligare 1 min. Blanda till slut alla ingredienser i en skål.