Böngryta med ostgratinerade nachos

 

Här kommer ett recept på en böngryta som är snarlik den "heta böngrytan" jag nyligen lagt upp här på bloggen, men denna har mildare hetta, lite sötma från majsen och farligt goda ostgratinerade nachos.

 

 

7 port

2 dl vardera av tre sorts torkade bönor, t.ex. kidney, svarta och borlotti

350 g majs

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor, pressade

2 selleristjälkar

800 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

4 dl bönspad

1 tsk örtsalt

0,75 tsk svartpeppar

1 tsk spiskummin

1 tsk chilipeppar

2 tsk oregano

200 g nachos

100 g cheddarost

Youghurt eller gräddfil till servering

Olja till stekning

 

Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningarna på förpackningarna. Spara 4 dl av spadet från bönkoket. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och skiva sellerin. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och selleri i ca 1 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare i en halvminut. Tillsätt krossade tomater, bönor, bönspad, tomatpuré och alla kryddor och låt grytan puttra i 5-10 min. Sprid under tiden nachosen på en plåt. Grovriv osten och sprid den över nachosen. Gratinera dem i ugnen i ca 5 min. Servera grytan med en klick youghurt eller gräddfil och de ostgratinerade nachosen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0