Sallad med rödbetor, nötter och ädelost

 

Nötter, ost och rödbetor är ju så gott ihop! Tillsammans med matvete, gröna blad och en god dressing med senap och citron blir detta en höjdarsallad.

 

 

5 port


Sallad

1 kg rödbetor

230 g kokta kikärtor (avrunnen vikt)

230 g kokta kidneybönor (avrunnen vikt)

150 g blandade naturella nötter

150 g ädelost, t.ex. blåmögel eller grönmögelost

1,5 dl matvete

125 g bladsallad

Olja till stekning


Dressing

0,75 dl olivolja

1 tsk dijonsenap

1 msk pressad citronsaft

0,5 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

1 pressad vitlöksklyfta

 

Koka rödbetorna ca 30-50 min (beroende på storlek). Skala och tärna dem sedan. Koka matveten enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek nötterna tills de börjar bli gyllenbruna. Bryt eller skär osten i mindre bitar. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda därefter alla ingredienser till salladen tillsammans med dressingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0