Sallad med rödbetor, nötter och ädelost
Nötter, ost och rödbetor är ju så gott ihop! Tillsammans med matvete, gröna blad och en god dressing med senap och citron blir detta en höjdarsallad.
5 port
Sallad
1 kg rödbetor
230 g kokta kikärtor (avrunnen vikt)
230 g kokta kidneybönor (avrunnen vikt)
150 g blandade naturella nötter
150 g ädelost, t.ex. blåmögel eller grönmögelost
1,5 dl matvete
125 g bladsallad
Olja till stekning
Dressing
0,75 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
1 msk pressad citronsaft
0,5 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
Koka rödbetorna ca 30-50 min (beroende på storlek). Skala och tärna dem sedan. Koka matveten enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek nötterna tills de börjar bli gyllenbruna. Bryt eller skär osten i mindre bitar. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda därefter alla ingredienser till salladen tillsammans med dressingen.