Prästostpaj med medelhavsinspirerad sallad

 

I denna rätt möter svenska smaker från prästostpajen medelhavssmaker från oliver, tomater och pinjenötter i en mycket god kombination. Sojamjölet ger dessutom en lite smakrikare pajdeg.

 

 

4-5 port

Pajdeg

1,25 dl kesella

75 g smör

2 dl sojamjöl

1,5 dl dinkelmjöl

1 msk kallt vatten

Äggstanning

4 ägg

2 dl grädde

2 dl mjölk

200 g prästost

0,5 tsk örtsalt

0,5 krm svartpeppar

0,5 krm vitpeppar

1 krm malen muskot

Sallad

250 g cocktailtomater

150 g salladsblad

130 g kalamataoliver

1 rödlök

2 msk olivolja

60 g pinjenötter

Olja till stekning

 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen men blanda i vattnet till sist. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 min. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen utom osten. Riv osten och fördela i pajskalet när det är färdiggräddat och häll sedan över äggstanningen. Grädda pajen i ugnen i ca 25 min. Stek under tiden pinjenötterna i lite olja tills de fått en gyllenbrun färg. Blanda övriga ingredienser i salladen med de stekta pinjenötterna. Servera pajen med den knapriga salladen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0