Festgryta med tofu, svamp och timjan
En krämig och örtig gryta med lyxkänsla!
5 port
540 g naturell tofu
250 g färska champinjoner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor, pressade
2 dl créme fraiche
2 dl vatten
0,5 dl tomatpuré
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 kruka färsk timjan
25 g smör
Olja till stekning
Hacka löken, tärna tofun och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en gryta och stek tofun i ca 10 min eller tills den får en gyllenbrun stekyta. Repa under tiden timjanbusken och grovhacka den. Lyft upp tofun ur grytan när den är färdigstekt. Lägg i svampen och låt vattnet från svampen puttra bort. Tillsätt sedan smör och lök och stek i ca 2 min. Låt vitlöken steka med den sista halvminuten. Tillsätt créme fraiche, vatten, tomatpuré, den stekta tofun, salt och peppar och låt koka upp. Rör till sist i timjan. Servera grytan med ris.