Festgryta med tofu, svamp och timjan

 

En krämig och örtig gryta med lyxkänsla!

 

 

5 port

540 g naturell tofu

250 g färska champinjoner

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor, pressade

2 dl créme fraiche

2 dl vatten

0,5 dl tomatpuré

1 tsk örtsalt

1 krm svartpeppar

1 krm vitpeppar

1 kruka färsk timjan

25 g smör

Olja till stekning

 

Hacka löken, tärna tofun och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en gryta och stek tofun i ca 10 min eller tills den får en gyllenbrun stekyta. Repa under tiden timjanbusken och grovhacka den. Lyft upp tofun ur grytan när den är färdigstekt. Lägg i svampen och låt vattnet från svampen puttra bort. Tillsätt sedan smör och lök och stek i ca 2 min. Låt vitlöken steka med den sista halvminuten. Tillsätt créme fraiche, vatten, tomatpuré, den stekta tofun, salt och peppar och låt koka upp. Rör till sist i timjan. Servera grytan med ris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0