Pasta med pesto och medelhavsinspirerad bönsallad
Vad vore en vegetarisk blogg utan pasta med pesto! Så här kommer mitt recept. För att göra rätten matigare har jag serverat den med en bönsallad med oliver, vars medelhavssmaker passar väldigt bra ihop med den övriga rätten. Detta är en festmåltid!
4 port
400 g spaghetti
1 sats pesto (se nedan)
1 sats bönsallad (se nedan)
Koka spaghettin al dente enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med peston och servera ihop med bönsalladen!
Pesto
2 krukor basilika
40 g pinjenötter
60 g parmesan
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 krm örtsalt
Klipp av basilikabuskarna så långt ner att alla blad kommer med (det gör inget om mycket av stjälkarna kommer med) och skölj dem. Kör alla ingredienser i en matbereda tills det blir en finkornig massa.
Medelhavsinspirerad bönsallad
1 dl vardera av tre sorts torkade bönor, t.ex. adzuki-, mung- och kidneybönor
130 g oliver, gärna kalamata
0,5 dl olivolja
0,5 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningar på förpackningarna. Blanda med övriga ingredienser.
Så enkelt men ack så gott!