Potatisbullar med getost och chili
Det här är en roligare och mer smakrik variant av potatisbullar. De har lite sting från chili och härliga smaker av getost och vitlök. De blir väldigt goda att servera tillsammans med krispig bladsallad med stekta valnötter! (Receptet är inspirerat från ett recept ur tidiningen Buffé från 2011.)
5 port
800 g potatis
2 gröna chilifrukter
2 vitlöksklyftor
150 g getost
30 g persilja
2 ägg
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
140 g mixad bladsallad
2 dl valnötter
Olivolja och crema di balsamico att ringla över salladen
Olja till stekning
Dela potatisen i mindre bitar och koka tills den är mjuk (ca 10-15 min om bitarna bara är några cm stora). Låt gärna skalet sitta kvar på potatisen och mixa den när den är färdigkokt med en stavmixer till en slät massa. Låt svalna i minst 10 min, alternativt använd kall färdigkokt potatis sedan tidigare. Finhacka under tiden chilin och persiljan. Pressa vitlöksklyftorna och smula getosten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek valnötterna tills de blir gyllenbruna. Blanda bladsalladen med valnötterna. Rör ner äggen i potatismoset när det svalnat och blanda därefter i chili, vitlök, getost, persilja, salt och peppar. Forma potatissmeten till biffar och stek tills de får en gyllenbrun stekyta på båda sidor. Servera potatisbiffarna med valnötssallad med olivolja och crema di balsamico ringlad över!
Wow! Vilken blogg, vilken otur att jag inte sett denna innan. Maträtterna låter helt fantastiska tycker jag. Något jag absolut kommer titta in på fler gånger när man har lite idétorka på matfronten. :)
Vad kul att du gillar min blogg! Ja, alla recept här är sådana som jag tycker är riktigt goda, så det är bara att välja och vraka :)
Oj vad glad jag blev när jag fann din fina blogg, en blogg fylld med fantastiska Viggo recept. Stort tack!
Hälsning
Miller
Jag blir alltid lycklig av potatisbullar! Vilken god variant du har gjort och det låter sjukt gott med stekta valnötter till.