”Delifresh” bönburgare med chiliklyftpotatis
Vegetarisk ”skräpmat" som både är flottig och god, och fräsch på samma gång! De biffar som blir över går bra att frysa in och använda vid ett senare tillfälle.
4 port (men biffar för 6 port)
1 sats bönbiffar (se recept från maj 2011, under ”Bönbiffar med dill- och vitlöksklyftpotatis och smörslungade grönsaker”)
1 sats chiliklyftpotatis (se recept nedan)
1 sats kebabsås (se recept från april 2011, under ”Falafelrullar med kebabsås”)
1 isbergssalladshuvud
1 rödlök
½ gurka
2 tomater
Gör bönbiffarna och kebabsåsen enligt tidigare recept i bloggen och chiliklyftpotatisen enligt recept nedan. Skiva rödlöken, gurkan och tomaterna. Lägg en bönbiff på ett blad isbergssallad. Toppa med rödlök, gurka, tomat och kebabsås. Servera med klyftpotatis.
Chiliklyftpotatis, 4 port
800 g potatis
0,5 dl rapsolja
1,5 tsk örtsalt
2 tsk chilipeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
0,5 tsk vitlökspulver
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor. Blanda potatisen med oljan och kryddorna. Tillaga i ugnen i ca 25 min.