Amerikanska pannkakor med sojamjöl


Det här är min stående frukost sedan några månader tillbaks. Varför lyxa till det ibland när man kan göra det varje dag! :) Jag brukar göra en batch varje helg och frysa in, så lägger jag en portion pannkakor och en skål frysta bär varje kväll i kylen och sedan är det bara att värma pannkakorna i mikron på morgonen och äta ihop med bären. Snabbt och lyxigt! Tillsatsen av sojamjöl i smeten gör dem dessutom mer proteinrika och mättande än vanliga pannkakor.

 

 

Ca 15 st

2 ägg

2 dl sojamjöl

1,5 dl grovt mjöl, t.ex. rågmjöl, grahamsmjöl eller fullkornsdinkelmjöl

2,5 dl filmjölk

0,5 tsk salt

1 tsk bikarbonat

2 msk rapsolja

Rapsolja till stekning

 

Blanda alla ingredienser i en bunke. Sleva upp ca 0,5 dl smet/pannkaka och stek i en panna med rikligt med olja på båda sidor tills de blir frasiga och goda! Servera ihop med bär!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0