Amerikanska pannkakor med sojamjöl
Det här är min stående frukost sedan några månader tillbaks. Varför lyxa till det ibland när man kan göra det varje dag! :) Jag brukar göra en batch varje helg och frysa in, så lägger jag en portion pannkakor och en skål frysta bär varje kväll i kylen och sedan är det bara att värma pannkakorna i mikron på morgonen och äta ihop med bären. Snabbt och lyxigt! Tillsatsen av sojamjöl i smeten gör dem dessutom mer proteinrika och mättande än vanliga pannkakor.
Ca 15 st
2 ägg
2 dl sojamjöl
1,5 dl grovt mjöl, t.ex. rågmjöl, grahamsmjöl eller fullkornsdinkelmjöl
2,5 dl filmjölk
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 msk rapsolja
Rapsolja till stekning
Blanda alla ingredienser i en bunke. Sleva upp ca 0,5 dl smet/pannkaka och stek i en panna med rikligt med olja på båda sidor tills de blir frasiga och goda! Servera ihop med bär!
Kommentarer
Trackback