Spenat och fetaostpaj
Den här pajen har ett härligt tunt och frasigt pajskal av filodeg. Med den smakrika fyllningen med spenat, fetaost och vitlök med en touch av sesamfrön och mynta blir det verkligen en hit! (Receptet är insirerat av ett recept ur "Det Vegetariska Köket" av Lotta Brinck)
4-5 port
130 g filodeg
250 g färsk spenat
1 purjolök
150 g fetaost
3 ägg
2 dl mjölk
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk torkad mynta
0,5 tsk örtsalt
2 msk sesamfrön
Sätt ugnen på 200 grader. Förväll spenaten genom att koka den i ca 1 min och sedan låta vattnet rinna av. Täck pajformen med filodegen. Skiva purjolöken. Vispa ägg och mjölk och rör ner vitlök, salt och mynta. Fördela spenat, purjolök och smulad fetasot i pajformen. Häll över äggstanningen och toppa med sesamfrön. Grädda i ugnen i ca 30 min eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.