Quesadillas med svarta bönor, jalapeño och mozzarella

 

Det här är farligt gott! Frasiga tortillabröd, tacokryddade grönsaker med hetta från jalapeño och smältande mozzarella... Mmm... (Receptet är inspirerat från "New Vegetarian Kitchen" av Nicola Graimes)

 

 

4-5 port

460 g kokta svarta bönor (avrunnen vikt)

200 g mozarella

2 röda paprikor

1 rödlök

1 jalapeño

1 vitlöksklyfta, pressad

1 tsk spiskummin

0,5 tsk örtsalt

0,5 tsk svartpeppar

8 st små tortillabröd

Olja till pensling

1 sats guacamole (se recept under ”Majstortillas med stekta bönor och guacamole” från april 2011)

 

Sätt ugnen på 200 grader. Tillred guacamolen enligt recept tidigare i bloggen. Skär paprikan i korta stavar. Hacka rödlöken och finhacka jalapeñon. Dela mozzarellan i mindre bitar. Rör ihop alla ingredienser och kryddor och fördela på 4 st tortillabröd på en ugnsplåt. Lägg på ett tortillabröd ovanpå varje fyllning och pensla det övre brödet med olja. Grädda i ugnen i ca 10 min eller tills bröden börjar bli gyllenbruna. Servera med guacamole!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0