Chili- och sesamsmakande grönsakswok med quinoa
Quinoa är en både god och näringsrik ört som dessutom innehåller fullvärdigt protein. Den kan därmed med fördel ätas till grönsaksrätter som denna krispiga chili- och sesamsmakande wok.
4-5 port
3 dl quinoa
250 g broccoli
2 pak choi (eller t.ex. hjärtsallad eller salladskål går också bra)
150 g sockerärtor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk finriven färsk ingefära
2 msk soja
2 tsk sesamolja
Olja till stekning
Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Skär broccolin i mindre buketter. Grovhacka pak choien. Skiva löken, vitlöken och chilin. Hetta upp olja i en wokpanna och stek alla grönsaker i ca 2-3 min. Häll över soja och sesamolja och blanda. Servera tillsammans med quinoan.
Kommentarer
Trackback