Chili- och sesamsmakande grönsakswok med quinoa

 

Quinoa är en både god och näringsrik ört som dessutom innehåller fullvärdigt protein. Den kan därmed med fördel ätas till grönsaksrätter som denna krispiga chili- och sesamsmakande wok.

 

 

4-5 port

3 dl quinoa

250 g broccoli

2 pak choi (eller t.ex. hjärtsallad eller salladskål går också bra)

150 g sockerärtor

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

2 msk finriven färsk ingefära

2 msk soja

2 tsk sesamolja

Olja till stekning

 

Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Skär broccolin i mindre buketter. Grovhacka pak choien. Skiva löken, vitlöken och chilin. Hetta upp olja i en wokpanna och stek alla grönsaker i ca 2-3 min. Häll över soja och sesamolja och blanda. Servera tillsammans med quinoan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0