Ungsrostade rotfrukter med fetaost och Salsa Romesco

Det här receptet är inspirerat från recpt i Hälsokokboken av Ulrika Davidsson.De ugnsrostade rotfrukterna gör sig mycket bra ihop med fetaost , fräsch timjan och den smakrika och goda såsen Salsa Romesco.

 

 

Rostade rotfrukter med fetaost (5 port)

400 g kålrot

400 g rödbetor

400 g potatis

2 rödlökar

3 tomater

1 äpple

1 tsk örtsalt

1 tsk svartpeppar

1 krm vitlökspulver

0,5 dl rapsolja

150 g fetaost

½ kruka färsk timjan

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skala kålroten och rödbetorna. Skär rotfrukterna i centimetertjocka stavar och blanda med olja och kryddor i en ugnssäker form. Sätt in formen i ugnen. Skär tomaterna, rödlökarna och äpplet i klyftor. Tillsätt dessa i ugnsformen efter ca 25 min och blanda om. Rosta i ytterligare ca 20 min. Servera grönsakerna toppade med timjan och smulad fetaost tillsammans med Salsa Romesco (se recept nedan).

 

Salsa Romesco (5 port)

80 g skållad mandel

170 g paprika

1 msk rödvinsvinäger

2 vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

1 tsk salt

2 dl olivolja

1 dl rapsolja + 1 msk till grillning

 

Sätt ugnen på 225 grader. Grovhacka paprikan och blanda med rapsolja i en ugnssäker form. Rosta i ugnen ca 10 min. Kör mandel alla ingredienser utom oljorna i en matberedare till en finkornig massa. Häll i oljorna i en tunn stråle samtidigt som matberedaren är igång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0