Morotsbiffar med färskpotatis, curryyoughurt och bönsallad

 

Det här är en riktig festmåltid! Det är en vild blandning av smaker; indiskt i curryyoughurten, medelhavssmaker i bönsalladen tillsammans med hederlig svensk färskpotatis. Smakerna går väldigt bra ihop sig, speciellt morotsbiffarna och curryyoughurten är en härlig kombination! Bönsalladen har jag inspirerats från ett recept på baksidan av förpackningen till Zetas ekologiska svarta bönor och morotsbiffarna från www.vegetariskt.com.

 

 

5 port

ca 1 kg färskpotatis

1 sats morotsbiffar (recept nedan)

1 sats bönsallad (recept nedan)

1 sats curryyoughurt (recept nedan)

 

Skrubba potatisen. Koka den i ca 25-30 min. Servera potatis tillsammans med morotsbiffar, bönsallad och curryyoughurt.

 

Morotsbiffar med solrosfrön

500 g morötter

2 gula lökar

2 dl solrosfrön

2 ägg

1 dl vetemjöl

1 vitlöksklyfta, pressad

1,5 tsk örtsalt

1,5 tsk svartpeppar

Olja till stekning

 

Grovriv morötter och lök. Blanda med övriga ingredienser och forma till biffar. Stek på medelhög värme tills de får en fin stekyta på båda sidor.

 

Bönsallad med ruccola, parmesan och citron

460 g kokta svarta bönor

65 g ruccola

50 g parmesan

1 vitlöksklyfta, pressad

0,5 dl olivolja

2 msk pressad citronsaft

0,5 tsk örtsalt

0,5 tsk malen svartpeppar

 

Skölj bönorna. Grovhacka ruccolan och grovriv parmesanen. Blanda alla ingredienser i en skål.

 

Curryyoughurt

5 dl tjock youghurt

1 vitlöksklyfta, pressad

1,5 tsk curry

 

Blanda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0