Currykikärtsbiffar med örtkryddad klyftpotatis och tzatziki
Här kommer ett tips på en lättlagad, festlig rätt som passar bra både till fest och till vardags.
5 port
Currykikärtsbiffar
460 g kokta kikärtor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vetemjöl
1,5 msk curry
1,5 tsk örtsalt
1 krm cayennepeppar
Olja till stekning
Örtkryddad klyftpotatis
1 kg potatis
0,5 dl rapsolja
1,5 tsk örtsalt
1 msk timjan
2 tsk grovmalen svartpeppar
0,5 tsk vitlökspulver
Tzatziki
5 dl tjock youghurt, t.ex. turkisk
1 gurka
1 vitlöksklyfta, pressad
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor och blanda med olja och kryddor i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen i ca 25 min. Lägg alla ingredienser till currykikärtsbiffarna i en matberedare och kör till en grovkornig massa. Forma massan till biffar och stek på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidor. Riv under tiden gurkan och blanda med youghurt och vitlök. Servera allt tillsammans!
Så gott det låter, yum!