Crêpes med feta, valnötter, päron, sparris och avokado
Den här blandningen av sötma hos päronen, sälta hos fetaosten, krämigheten hos avokadon, krispigheten i sparrisen och nötsmaken hos valnötterna blev en riktig hit! Det är ett egetpåhittat recept, men med viss instpiration (speciellt när det gäller crêpesreceptet) från ett recept i Hälsokokboken av Ulrika Davidsson. Är det en efterrätt? Är det en huvudrätt? Ja både ock, det är en huvudrätt som smakar som en efterrätt men mättar som en huvudrätt! Kan det bli bättre?! :) Obs, det är godare än vad det ser ut på bilden!

Crêpes, 4 portioner (8 st):
3 ägg
5 dl mjölk
1,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk olja
Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en klumpfri smet. Vispa ner resten av ingredienserna. Stek som pannkakor.
Fyllning
200 g fetaost
130 g valnötter
2 avokado
2 päron
1 knippe sparris
1 msk olja
1 tsk grovmalen svartpeppar
Skär sparrisen i mindre bitar och stek ett par min i stekpanna. Grovhacka valnötterna. Tärna avokado, päron och fetaost. Blanda alla ingredienser. Lägg ut blandningen på ena halvan av en crêpe och vik över andra halvan. Ät tillsammans med en grönsallad. Mums!
Å, det såg inte nådigt gott ut! Den vill jag ha med mig ut i vårsolen, som faktiskt lyser trots att det är januari...