Pasta med pesto, tomat och fetaost

 

Det här är en supergod och väldigt lättlagad rätt! Pasta med pesto är ju väldigt gott i sig, och det blir ju inte sämre av att blanda det med fetaost och tomat!   Receptet är inspirerat av en middag jag blev bjuden på hemma hos min kompis Lina. Ät gärna rätten som den är eller servera tillsammans med en grönsallad eller en bönsallad som på bilden. (På bilden är det en färdigköpt sallad från Coop med gröna sojabönor, vita kidneybönor, svarta bönor, morötter, citron, olivolja, persilja, salt och peppar.)

 

 

4-5 port

400 g kort pasta (exempelvis liguri enligt bilden eller risoni eller liknande)

1 sats pesto, se recept under ”Pasta med pesto och medelhavsinspirerad bönsallad” publicerat i januari i år

250 g cocktailtomater

150 g fetaost

 

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Gör peston enligt recept tidigare i bloggen. Halvera cocktailtomaterna och tärna fetaosten. Blanda den nykokta pastan med pesto, tomater och fetaost. Ät och njut!

 

 

 


RSS 2.0